Loading...

Кога е правото време за прв Офталмолошки преглед

Posted On August 17, 2018 / By / Posted in Совети

Кога е правото време за прв Офталмолошки преглед

Како децата растат и се усовршуваат, повеќе од 80 проценти од информациите ги добиваат токму преку визуелизација на видот. Симптомите на слабовидноста најчесто ги препознаваат родителите, наставниците или докторите кои го прегледуваат детето пред уписот во училиштето(систематски преглед ), што често може да биде и…

read more
Posted On / By / Posted in Совети

Kога да направите комплетен офталмолошки преглед

Ако немате тешки симптоми и сакате да го зачувате видот до староста препорачливо е да го посетите офталмологот  најмалку еднаш годишно за комплетен офталмолошки преглед. Со превентивен преглед и навремена дијагноза, можете да го заштитите окото со примена на соодветна терапија на време. Проблеми со…

read more
Posted On August 2, 2016 / By / Posted in Совети

Негувајте го здравјето на вашите очи!

Очите се најчувствителниот дел од нашето тело. Тие ни овозможуваат да го видиме светот околу нас, а и да ги искажеме нашите најдлабоки емоции. Не е погрешно да се каже дека очите се огледало на душата. Негувајте го здравјето на вашите очи!   Современиот начин…

read more
Posted On August 1, 2016 / By / Posted in Совети

Специјален третман!

Многумина во современиот свет жално признаваат себеси дека не посветуваат соодветно внимание на хигиената на видот. Поголемиот дел од работниот ден поминува за екранот на мониторот во додаток на кој ние вирус уморни очи, читање вести, гледање видеа, играње игри на вашиот телефон или таблета.…

read more
МакедонскиEnglish