Loading...

REICHERT- најпрецизен безконтактен тонометар

Posted On / By / Posted in Дијагностика

ОСТ- Оптичка кохерентна томографија

ОСТ – Оптичка кохерентна томографија се користи за анализа на очен нерв, жолта дамка (macula lutea), aнализа на слојот на ганглиски клетки во макулата и ОСТ на преден сегмент на окото со мерење на дебелина на рожницата  (пахиметрија).

read more
Posted On August 17, 2018 / By / Posted in Дијагностика

Оптичка Кохерeнтна Томографија

Оптичка кохерентна томографија (Optical Coherence Tomography OCT) е нова, едноставна неинвазивна, неконтантна метода на слоевито снимање на мрежницата и очните нерви и предниот сегмент, пред се рожницата. Оваа дијагностичка метода има значајна улога не само за откривање, туку и за планирање на соодветното лекување како…

read more
Posted On July 28, 2018 / By / Posted in Дијагностика

Кераторефрактометар

Мерење на острината на видот со стилската комбинација на прецизност и ергономија во модерниот керато-рефрактометар со фороптер на јапонската компанија Shin-Nippon.  Уредот обезбедува многу прецизни мерења на видливата острина (до +/- 30 диоптер и +/- 10 цилиндри), како и кератометриски мерења, сето тоа целосно бесконтактно…

read more
Posted On / By / Posted in Дијагностика

PIROP – Ophthalmic Scanner (A+P+B)

        A-SCAN – биометрика на окуларна леќа Дигитална ‘А-скенирање’ алатка за офталмологија, биометрија и пресметка на моќност на леќи на интраокуларни импланти.     Целосна и брза биометрија: -аксијална должина на очите (AXL) -длабочина на предната комора (AC) -дебелина на леќата (ОБЈЕКТИ)…

read more
Posted On / By / Posted in Дијагностика

Visulas Yag III-Carl Zeiss

    Најчувствителен скалпел помеѓу секундарните катаракта ласери. VISULAS® YAG III од Carl Zeiss е пресвртница во развојот на ласерските системи за фотодискрупција ориентирани кон праксата. Таа ги обединува најновата генерација оптичко искуство и технолошка совршеност и овозможува максимална леснотија при користење со најнизок можен…

read more
Posted On / By / Posted in Дијагностика

Refractor Dr

Најсовремена технологија и најдобар начин за корекција на вашиот вид. Најдобриот модел на SHIN-NIPPON .Висококвалитетните и ултра-сигурни  оптички делови овозможуваат побрзо, полесно и потивко мерење преку дизајнот на висока прецизност, со единица за ротирање со секвенцијална контрола.

read more
МакедонскиEnglish