A-SCAN – биометрика на окуларна леќа Дигитална ‘А-скенирање’ алатка за офталмологија, биометрија и пресметка на моќност на леќи на интраокуларни импланти.

 

 

Целосна и брза биометрија:

-аксијална должина на очите (AXL)

-длабочина на предната комора (AC)

-дебелина на леќата (ОБЈЕКТИ)

-должина на стаклестото тело (VITR)

 

Мерење на сите видови на очи:

-нормална, катаракта, густа катаракта, афакиа, силиконско масло стаклесто,

-псеудофакиа (ПММА, АКРИЛАТ, СИЛИКОН).

 

Шест формули на IOL:

-СРК II, СРК Т, Холадај, Хофер-П, Бинхорст II, Хаггис.

 

Пост рефрактивни формули:

-Двоен K SRKT, Latkany / Flat-K SRKT /, Latkany / avg-K SRKT /, Masket

-Споредба на пресметка на моќност на IOL (за различни леќи и методи за пресметка)

-Методи за контакт и потопување (прицврстена е потопна цевка)

-Сонда со централно светло за нормално позиционирање на окото

-Автоматско прилагодување на TGC, прилагодување на GAIN до 110dB

-Меморија од 20 скенови со мерења за понатамошна анализа

-Пресметки на средства и стандардни отстапувања

-Автоматска контрола на мерките со мануална корекција

-Приспособливи за 10 корисници, 10 профили за секој.

-Прилагодување и тестирање преку прикачен калибратор

-Фреквенција на сондата – 12 MHz

Опсег на скенирање 40 мм

-Клиничка резолуција 0,1 мм

-Електронска резолуција – / + 0.01 mm

 

 

B-SCAN 

-Фреквенција на сондата – 12/15 MHz

-Агол на скенирање – 55ᵒͦ

-Опсег на скенирање 20..60 mm

-Добивка / димамика до 110dB / 90dB

-256 нивоа на сива скала

-Аксијална клиничка резолуција – 0,12 мм

-Латерална клиничка резолуција – 0,3 мм

-Режими на екранот: Б, Б + А, Б + Б·

-Режим А за избраната линија CV (во режимите Стартување и Замрзнување)

-Корекција на динамички опсег

-Кеш меморија на сликата M1..M4 независна за десната и левата очи

-Функција на зумирање (x2) во режимите Стартувај и замрзнување

-Корекција на дигитална добивка во режим на замрзнување

 -Функција Cineloop (околу 6 секунди) независна за лево / десно очите

 -Мерења на растојанија со корекција на брзина на ултразвук

 -Површински и аголни мерења

 -Покажувачи, коментари внесени од корисникот

 -Композитен видео излез за видеопринтер